Medewerker(s)

Klaas van het Hof geboren op 2 september 1965 in Rotterdam

KlaasKlaas van het Hof a.k.a Je Maatje in Muziek begon zijn radio hobby 35 jaar geleden op zijn slaapkamer.
Aangestoken door het Soul Show programma van Ferry Maat is de liefde geboren voor het maken van een radioprogramma.

Op zijn 20ste draaide Klaas in een aantal Discotheken in Rotterdam, zoals de Vips, en Gay Palace en diverse kleine clubs.
De jaren 80 en 90 zijn in vogelvlucht voorbij gegaan met het maken van radioprogramma’s voor diverse stations in Nederland en België.

Klaas presenteerde in de periode 1987 & 1988 een programma op het eerste jongeren station van Nederland, News Fm (Rotterdamse kabel 93.9) News Fm werd later Stads Radio Rotterdam.

Ook in de periode van de radiopiraten maakte Klaas programma’s in Nederland voor Free Radio Rotterdam, Radio Amerika en Radio Amore om er zomaar een paar te noemen, ook in België maakte Klaas in de jaren 80 & 90  radioprogramma’s voor Radio Telstar 105 Fm (Wuustwezel), Radio Paloma en Focus Fantastic 107.8 (Leopoldsburg)

Het radio virus heeft Klaas nooit meer losgelaten en is op de dag van vandaag nog steeds radio Actief.

Klaas presenteert  al meer dan 30 jaar diverse radioprogramma’s zoals BeatBox en Je Maatje in Muziek!


LeenSteen

In 1997 richtte ik het platenlabel Tocado-Records op. Tocado bracht in totaal 70 Cd’s, vinyl singles en video’s uit waaronder de eerste CD van Elle Bandita, drie albums van Harry Merry, The Suicidal Birds, Stöma, Stilettos en Mark Lotterman

De radio kwam in 2003 in beeld en tot 2007 presenteerde ik om de twee weken, afgewisseld door Janneke Riplet en Barbara Stok, het punk radio programma ‘Plaat Voor Je Kop’ via VPRO’s 3voor12.

Verder schrijf ik al 14 jaar recensies en columns. Momenteel voor mijn eigen blog http://leensteen.org, Zinesters, daarvoor voor THC’s Outgaans courant en 3voor12 Zuid Holland.  Ik  ben ook een roman aan het schrijven die zich afspeelt in de Rotterdamse punk en krakers wereld van de jaren tachtig. (bijna klaar!)

Ik beschouw mezelf als een geëngageerde schrijver. Ik ben tot het inzicht gekomen dat rebelse mensen een belangrijke rol in deze maatschappij spelen. Ze zullen de maatschappij hoogstwaarschijnlijk niet via een revolutie veranderen (en dat is misschien maar goed ook). Wél zorgen ze ervoor dat de maatschappij in beweging blijft en zijn ze de voorhoede van veranderingen.

Ik ben nog altijd vervuld van een sterke zendingsdrang wat het promoten van goede muziek betreft. Gelukkig kan ik me wat dat betreft nu uitleven als D.J. op 010 FM waar ik ONGEHOORD presenteer. ONGEHOORD is een programma waarin ik behalve klassiekers uit de wat hardere genres als punk, garagetrash, metal, industrial en hardcore vooral veel nieuw werk van vooral lokale Rotterdamse underground artiesten laat horen. Ongehoord wordt elke dinsdag om 22:00 uur uitgezonden via www.010fm.nl en zaterdags om 21:00 uur herhaald.

Ik heb plannen om voor 010FM samen met web magazine genaamd Zinesters een aparte portal voor alternatieve muziek op te gaan zetten. Hopelijk kunnen we daar begin 2016 mee aan de slag. Voel je jezelf geroepen om een programma te komen presenteren of in onze redactie plaats te nemen dan heb je me via 010FM in een wip gevonden.

Leen Steen


rick

Rick van de Berg begon zijn carriëre bij de radio en kwam in de jaren 90 o.a. bij Stadsradio Rotterdam, Stadsradio Den Haag en Radio NRG terecht, daar heeft Rick zijn basis gelegd.

Later werd het allemaal professioneler en is Rick in de zeroes bij o.a. Baja Radio, Coastline FM (regionaal), Hotradio (regionaal), Radio Decibel (heilo), Falcon Radio (regionaal), Den Haag FM, Regio FM, Radio Mi Amigo, Radio 192 en Holland FM Spanje terecht gekomen. Rick heeft bij de radio vele taken doorlopen, zoals programmaleiding, music director, presentator, station manager, technicus en vormgever.

Rick verzorgde in de jaren 90 drive in shows voor Mouse Music Service (Mouse Bookings), hier presenteerde hij met succes discoshows voor o.a. Radio 538, Veronica, Tros, Sanyo en Radio 10 Gold.

Luister van ma t/m vrij van 08:00 tot 10:00 uur naar het Top 40 Muziekdossier op 010FM.


Peter 2

Peter 1Wereldmuziek in het Folkprogramma van ‘010FM’. Elke zaterdagavond om 20.00 uur. De herhaling is op zondagavond om 20.00 uur. No Frontiers is een programma van Janny Verhoeven en Peter ’t Hardt.Peter 4

Peter 3Na bijna 12 jaar bij ziekenomroep Schiedam is het programma in 1999 verhuisd naar ‘010FM’.  Voor onze programma’s maken we ook geregeld concertopname ’s en interviews. Stem is af op dit unieke Folkprogramma op 010FM


“De Muziekfabriek”, met Ron van de Steen

ron bandwIk sta niet vermeld in het programmaboekje, maar wel in de programmering van 010Fm. Elke werkdag tenminste voor de meeste van ons is dat van maandag t/m vrijdag. Ik te beluisteren met een uurtje “De Muziekfabriek”. Naast nationale en internationale muziek, presenteer ik drie items te weten: De Grote en Kleine Hit, The Jukebox Classic en de Ouwe Lullenplaat. Over de inhoud van deze items laat ik mezelf niet over uit. mf1_small3Er moet wat te raden over blijven. Stem dan is af op een uurtje “De Muziekfabriek” op 010Fm | Waar je ook bent, wat je ook doet.

Gegroet en adios Ron van de Steen.

 


 

Powered by WordPress