De column van Mees

37 – Route 77.

Route 77 ( spreek uit als: route seventyseven ) moet niet verward worden met Route 66 ( spreek uit als: route sixtysix ). Route 66 is een befaamde highway in de Verenigde Staten en in veel country en western songs bezongen. De weg zal dus in één van de westelijke staten liggen, vermoedelijk is dat Texas. De precieze ligging zal, naar verwachting, nog wel bekend gemaakt worden door vriendin Corry, woonachtig in Texas.

Maar terug naar Route 77. Deze weg is eigenlijk helemaal geen weg, maar een mijlpaal in het leven van deze columnist. Het bereiken van de leeftijd van 77 jaar was voor hem aanleiding de start van zijn 77e levensjaar te betitelen als het begin van Route 77. Natuurlijk voert de Route iedere week weer langs een column en vandaag is er het eerste oponthoud.

Het oponthoud wordt veroorzaakt door de gedachte aan het begin van de route. Wat leek op een onschuldige uitnodiging om met vrienden in een bekend café wat te gaan drinken bleek een feestelijke dag te worden.

Uw columnist werd door vier vrienden al zingend onder het lied, lang zal ie leven, thuis opgehaald en mee genomen naar een café in Brabant. Een café waar alle partijen regelmatig op het terras genoten hadden van een aperitief of een uitsmijter Het Gommelen.

En geloof het of niet: ook hier werd onze columnist zingend ontvangen door de eigenaresse en haar staf. Van al dat zingen had het gezelschap inmiddels aardig dorst gekregen en het speciale biertje, een Brugge Tripel, van de tap ging er dan ook vlekkeloos in.

Inmiddels hadden zich ook de eigenaren van de naburige boerencamping, annex B & B, zich bij het gezelschap gevoegd en de jarige verrast met een pakketje producten van de lokale duinboeren. Café en camping liggen namelijk aan de rand van de Loonse en Drunense duinen.

Het mag de lezer duidelijk zijn dat uw columnist van een prachtige dag genoot, mogelijk gemaakt door een stel toffe vrienden en www.hoevedemertel.nl en www.hetgommelen.nl . Beide locaties zijn te vinden in het dorpje Biezenmortel en in de omgeving kan heel goed gefietst en gewandeld worden. Beide zijn een bezoek meer dan waard.

4 september 2016, dag vier van Route 77.

 

Powered by WordPress